Maria Mazur

14 lat, Kruszyn
Choroba:   Nowotwór złośliwy mózgu
Tytuł wpłaty:   Maria Mazur 2110

U Marysi w wieku niespełna 4 lat zdiagnozowano nowotwór złośliwy mózgu. Po czterech operacjach przeszła ciężką radio- i chemioterapię, które trwały 2 lata. Tak młody/dziecięcy organizm otrzymał aż 31 naświetlań, ok 30 cykli chemioterapii.  Marysia była 50 razy usypiana w celu przeprowadzenia leczenia lub badań.

Długotrwałe i radykalne leczenie onkologiczne wywołało wiele skutków ubocznych, które nie pozwalają Marysi funkcjonować tak samo jak rówieśnikom. Jest nadal pod opieką IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. Leczenie spowodowało: niedosłuch obustronny (Marysia korzysta z aparatów słuchowych), nosi okulary korekcyjne z powodu wady refrakcji oraz zeza. Wystąpiła również konieczność leczenia endokrynologicznego związanego z niedoborem wzrostu. Codzienne zmagania to również leczenie logopedyczne, rehabilitacja, specjalna dieta i wizyty u specjalistów.  Generują one wysokie koszty dla rodziny. Mama nie może niestety podjąć pracy, gdyż musi opiekować się chorą córką. Bardzo prosimy o pomoc finansową, która pozwoli rodzinie skupić się na potrzebach i leczeniu Marysi.

Każdy z nas może pomóc wpłacając środki na konto Marysi w Fundacji Onkologicznej „AntyRak”.

Wpłaty na konto: 56 1140 2004 0000 3502 7793 9709, tytuł przelewu: Maria Mazur 2110.

Przekazując 1,5% podatku: KRS 0000744402, cel szczegółowy Maria Mazur 2110.