Nikola Siedlecka

14 lat, Grajewo
Choroba:   Nowotwór złośliwy mózgu

Tytuł wpłaty:   Nikola Siedlecka 2111

W 2014 roku u czteroletniej Nikoli zdiagnozowano nowotwór złośliwy mózgu medulloblastoma IV stopień z przerzutami. Przeszła bardzo ciężką i skomplikowaną operację usunięcia guza. Niestety lekarzom nie udało się usunąć go w całości.

Po operacji wystąpił zespół opuszkowy, badania wykazały przerzuty. Nikolka przyjęła kilkanaście cykli ciężkiej i wyczerpującej chemii oraz radioterapię. Za każdym razem pojawiały się powikłania. Po długotrwałym  leczeniu wystąpiły skutki uboczne takie jak: niedosłuch, upośledzenie lekkiego stopnia, porażenie krtani i strun głosowych, przez co jest jej ciężej oddychać i szybko się męczy. Ma problemy ze sprawnością ruchową, szybko łapie infekcje, dlatego ma nauczanie indywidualne. Nadal kontynuowane jest leczenie skutków ubocznych. Nikola jest pod stałą opieką różnych specjalistów takich jak: onkolog, laryngolog, audiolog i endokrynolog.

Nieustające leczenie generuje wysokie koszty dla rodziny. Bardzo prosimy o pomoc finansową, która pozwoli rodzinie skupić się na potrzebach i leczeniu Nikolki.

Każdy z nas może pomóc wpłacając środki na konto Nikoli w Fundacji Onkologicznej „AntyRak”.

Wpłaty na konto: 56 1140 2004 0000 3502 7793 9709, tytuł przelewu: Nikola Siedlecka 2111.

Przekazując 1,5% podatku: KRS 0000744402, cel szczegółowy Nikola Siedlecka 2111.